Tegelwerk mooi en strak krijgen is een kunst. Maar met een tegel leveling systeem wordt het een stuk eenvoudiger. Dit is de uitkomst om tegels op een gelijk niveau te krijgen zonder hoogte verschillen tussen de onderlinge tegels. Op deze pagina leggen we uit hoe een levelling systeem werkt en wat u nodig heeft voor deze tegelklus.

tegel levelling systeem

Hoe werkt een tegel levelling systeem?

Het kan zijn dat u nog nooit een tegel levelling systeem heeft gebruikt voor het nivelleren van tegels. Geen nood! Want hieronder leggen we in een paar stappen uit hoe een levelling systeem werkt.

  • Tegels nivelleren doet u met behulp van clips, keggen en een Delta Levelling tang.
  • Om een levelling systeem te kunnen gebruiken, verlijmt u de tegels met de “buttering & floating-methode”, ook wel dubbele verlijming genoemd.
  • Tijdens het verlijmen van de tegels schuift u de clips onder de tegels.
  • Hier wordt vervolgens de andere tegel tegenaan gelegd.
  • Om de tegels te nivelleren klemt u de keggen in de clips.
  • Duw deze vervolgens strak aan met behulp van een levellingtang om de tegels te nivelleren.

Nu wachten totdat de tegellijm is opgedroogd, want dan kunt u de clips verwijderen met behulp van een rubber hamer. De keggen kunt u gewoon weer hergebruiken!

Benodigdheden voor het nivelleren van tegels

Om tegels te nivelleren heeft u clips, keggen en een levelling tang nodig. Met een levelling kit heeft u in één keer al deze benodigdheden. Gaat u een groot oppervlak betegelen? Kijk dan eerst in het schema hiernaast hoeveel clips u nodig heeft per vierkante meter. Stel, u gebruikt tegels van 30×30 cm, dan heeft u circa 44 clips nodig per m2, maar bij een tegelformaat van 10×10 cm heeft u minstens 200 clips nodig per m2. Hoe kleiner de tegels zijn, hoe meer clips u dus per m2 nodig heeft. Houd hier rekening mee bij het bestellen van uw levelling systeem.

tegel levelling schema

TIP! Bereken hier eenvoudig het aantal clips dat u moet hebben.

Voegbreedte en tegeldikte

Omdat niet elke voegbreedte en tegeldikte hetzelfde is, bestaan er verschillende formaten clips. Binnen het assortiment bieden we clips met verschillende diktes namelijk 1 mm, 1,5 mm, 2 mm en 3 mm. Deze zijn geschikt voor tegels met een dikte van 3 – 12 mm of 6 – 15 mm. Wilt u dikkere tegels nivelleren? Gebruik dan clips voor een tegeldikte van 11 – 20 mm en zelfs 15 – 25 mm.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *