Het aantal levelling clips voor uw tegelvloer of wand berekenen.

Het aantal levelling clips dat u moet gebruiken hangt eigenlijk af van 2 factoren.

  1. De totale oppervlakte wat u gaat betegelen
  2. Het formaat tegels dat u gaat plaatsen

Met de tool hieronder berekent u eenvoudig het aantal clips voor uw oppervlakte.
Om een klein voorbeeld te geven hoe de tool werkt. Stel, je hebt tegels van 60×30 cm en je moet 45 m2 tegels leggen. Dan vult u bij X 60 in en bij Y 30. Vervolgens vult u het aantal m2 meters in dat u gaat betegelen. In dit geval dus 45 m2. Dan heeft u in het totaal 750 clips nodig.

 cm.
Aanbevolen aantal clips op zijde X is ...
 cm.
Aanbevolen aantal clips op zijde Y is ... 

 
 
Totaal aantal m²   

U heeft in totaal ? clips nodig
 

Welke levelling clips moet ik hebben?

Er is een ruime variatie aan tegel levelling systemen op de markt, wat de keuze er niet makkelijker op maakt. Nu vraag je je vast af wat de verschillen zijn. Die zijn er bijna niet.
Om het u wat makkelijker te maken hebben we daarom 4 systemen met levelling clips voor u op een rijtje gezet. Deze zijn allemaal te bestellen bij tegelgereedschapshop.nl.
Uiteraard zijn er naaste de complete levelling systemen ook losse levelling clips verkrijgbaar vanaf zakken met 100 stuks.

Hoe werkt een tegel levelling systeem

Een tegel levelling systeem (ook wel tegel nivelleersysteem genoemd) werkt middels levelling clips, keggen en een levelling tang. Met de tang drukt u de keggen in de clips waardoor u de tegels op niveau brengt. Wilt u meer weten over tegel levelling. Lees dan onze blog over tegel levelling.