Tegels zagen doet u met een tegelzaag. Het grootste voordeel van een tegelzaagmachine is dat je in een korte tijd zeer veel tegels kunt verwerken met een strak resultaat. Of u nu een professionele tegelzetter of een doe-het-zelver bent, voor iedereen is er wel een tegelzaag geschikt voor alle werkzaamheden.

Tegels zagen met water

Bij het zagen van keramische tegels is er sprake van veel wrijving en waar wrijving is, is hitte. Wordt het zaagblad te warm dan zal deze verbranden en dit wilt u natuurlijk voorkomen! Maar hoe voorkomt u dit? Door bijvoorbeeld te zagen met waterkoeling met als grootste voordeel dat het blad goed gekoeld wordt. Maar ook voor het reduceren van rondvliegend stof, want dit wordt door middel van het water goed afgevoerd. Zo hoeft u na de klus niet nog eens de werkplek schoon te maken.

Keramische tegels zagen

Tegelzaagmachines zijn te krijgen in verschillende soorten en maten. Maar welke zaagmachine heeft u nodig voor het zagen van uw tegels? Stel, u bent bezig met een grote klus, bijvoorbeeld het betegelen van een volledige vloer en wand in de keuken. Hierbij kunnen zowel grote als kleinere tegels worden gebruikt. Om het zagen van keramische tegels zo aangenaam mogelijk te maken adviseren we om een tegelzaag te gebruiken die het best bij u past! Zo komen we bijvoorbeeld bij de Rubi DU serie die uitstekend geschikt is voor zowel de professionele tegelzetter als voor de doe-het-zelf klusser. Deze serie is vanwege zijn veelzijdigheid zeer geschikt voor elke klus. Liever een tegelzaagmachine met meer vermogen, langere zaaglengte en robuustere uitstraling? Neem dan eens een kijkje bij de DV-serie van Rubi.

tegels zagen met een tegelzaagmachine

Ook als u een kleinere tegelklus heeft kunt u prima kiezen voor een tegelzaagmachine. Gaat u bijvoorbeeld bij iemand anders een ruimte betegelen, dan wilt u natuurlijk een lichtgewicht tegelzaagmachine gebruiken die makkelijk hanteerbaar is. De Eibenstock EDS 125 is zo’n lichtgewicht tegelzager die u overal mee naar toe kunt nemen.

Tips voor het zagen van tegels

 • Meten is weten

  Nu u tegels gaat inkorten is het belangrijk om eerst te kijken hoe de tegels in de ruimte worden gelegd. Gaat u bijvoorbeeld een vloer betegelen, dan wilt u natuurlijk het liefst dat de tegels symmetrisch liggen. Begin daarom eerst met het afmeten van het oppervlakte voordat u begint met zagen. Leg altijd eerst de hele tegels neer. Als deze allemaal gelijmd zijn, kunt u de halve tegels gaan afmeten en zagen.

 • Maximale zaaglengte

  Elke tegel heeft weer een andere maat. Let daarom altijd op de lengtemaat die aangegeven wordt bij de informatie van de desbetreffende tegelzaag. Heeft u langere tegels om te zagen? Kies dan bijvoorbeeld voor de Rubi DX250 Plus 1400. Deze zaagmachine is één van de pareltjes van Rubi. Het kan extreem dikke tegels zagen en heeft een maximale zaaglengte van 152 cm.

 • Veiligheid boven alles

  Veiligheid gaat boven alles en daarom is dit misschien wel de belangrijkste tip van vandaag. Pas altijd op hoe u de zaag gebruikt! Gelukkig zijn alle tegelzaagmachines van tegenwoordig voorzien van een beschermkap en noodknop, maar toch is het belangrijk dat u uw gehoor, gezicht en handen altijd goed beschermt.

 • Tegelzaagblad nat of droog

  Kies altijd het juiste tegelzaagblad voor uw klus. Afhankelijk van uw keuze of u nat of droog gaat zagen kiest u een tegelzaagblad wat hierbij past. Op de pagina “zaagbladen” vindt u meer informatie over het juiste zaagblad voor uw klus.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *