Haakse slijper gebruiken

Een haakse slijper (ook wel flex of slijptol genoemd) is naast een tegelzaagmachine een belangrijke tool voor elke tegelzetter. Dit apparaat zorgt voor de puntjes op de ‘i’. Tegels zagen met een haakse slijper zorgt ervoor dat je nét wat preciezer kunt zagen dan met een elektrische tegelzaagmachine. Daar tegelzaagmachines goed geschikt zijn voor het zagen van een groot aantal tegels is een haakse slijper juist voor de kleine aanpassingen. Onmisbaar voorzowel de professional, als voor de doe-het-zelver!

Slijpen en glad schuren

Een haakse slijper kunt u zeer goed gebruiken voor slijpen van tegels. Maar wist u dat een slijpmachine ook zeer goed te gebruiken is voor het gladschuren van “bramen”? Dit kunnen bijvoorbeeld uitsteeksels zijn op tegels of metalen buizen. Het slijpen van tegels en het gladschuren van bramen doet u met een slijpschijf. Deze zaagbladen zijn goed te gebruiken in combinatie met een haakse slijper, maar kunnen ook zeer goed gebruikt worden in combinatie met een tegelzaagmachine.

haakse slijper

Boren met een slijpmachine

Naast het slijpen van tegels en het gladschuren van uitsteeksels kunt u een haakse slijper ook zeer goed gebruiken voor het boren van gaten in tegels. Gaten boren met een haakse slijpmachine doet u met behulp van speciale tegelboren. Deze droogboren zijn voorzien van een M14-aansluiting waardoor deze geschikt zijn voor op een haakse slijpmachine. Als u een haakse slijper gebruikt voor het boren van gaten, weet u zeker dat u heel precies te werk gaat. Voor het beste resultaat plaatst u de tegelboor schuin op het materiaal. Vervolgens maakt u een tollende beweging tijdens het boren. Op deze manier voorkomt u oververhitting en zorgt u voor goede stofafvoer. Het stof wordt namelijk door de warmte uit het boorgat geblazen. U ziet het! Een haakse slijptol is naast slijpmachine ook zeer goed geschikt voor het boren van gaten.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *