Rubi TC 125 tegelzaagmachine

Rubi TC 125 Tegelzaagmachine

De Rubi TC 125 is sinds juli 2019 verkrijgbaar en is eigenlijk het kleine broertje van de welbekende Rubi TC 180 serie.  De Rubi TC 125 is een handzaagmachine welke ideaal is voor het zagen van keramische platen of groot formaat tegels (xxl tegels).

In combinatie met de geleiderail kun je tegels zagen tot een maximale lengte van maar liefst 320cm! Tevens kun je met deze zaagmachine zagen in verstek en is de zaagkop in hoogte verstelbaar. Met de TC 125 kun je zowel nat als droog zagen. Zo kun je een (bouw)stofzuiger aansluiten bij droog zagen en heeft de zaagmachine een wateraansluiting om nat te zagen.

De tegelzaagmachine is geschikt voor het zagen van alle soorten keramische tegels, keramische platen, natuursteen en gesinterde steen.

1,7 PK

Motorvermogen

320 cm

Maximale zaaglengte

125 mm

Diamantzaagblad

Rubi TC 125 Kit

De Rubi TC 125 is verkrijgbaar als een losse tegelzaagmachine maar is ook verkrijgbaar als complete kit. Voor de juiste werking van de tegelzaagmachine raden wij dan ook de kit aan.

De TC 125 kit bevat het volgende:

  • TC-125 cirkelzaag met 125 mm TCR diamantzaagblad in een kunststof koffer
  • 3 slim cutter geleiders van elk 110 cm in een textieltas
  • 2 bevestigingszuignappen
  • 2 klemmen voor het bevestigen van de geleiders
Rubi TC 125 Kit

Rubi TC 125 Kit

Dubbel stofreductiesysteem

Zoals eerder genoemd heeft de Rubi TC-125 een dubbel stofreductiesysteem. Je kunt de zaagmachine aansluiten op een bouwstofzuiger wanneer je gaat droog zagen of op een wateraansluiting. De standaardaansluiting voor de stofzuiger is 32 mm. Echter wordt de TC-125 geleverd met een adapter voor meerdere diameters. De wateraansluiting bestaat uit een snelkoppeling voor een 16 mm slang en een rubberen plug waarmee je de stofafzuiging af kunt sluiten.

Zaagkop Rubi TC-125

Met de Rubi TC 125 kun je eenvoudig verstekken en speciale en nauwkeurige sneden verkrijgen. Dit komt doordat de zaagkop in hoogte verstelbaar is en opvouwbaar is tot 45º. Let er wel op dat de dikte van de zaagsnede afhankelijk is van de diameter van het gebruikte zaagblad. Bij de TC125 kun je gebruik maken van twee schijfdiamters, namelijk 115 en 125 mm.

Ben je op zoek naar een tafelmodel tegelzaagmachine? Bekijk dan hier alle Rubi tegelzaagmachines.