Stortkoker kopen?

Wanneer kun je nou het beste een stortkoker kopen in plaats van huren? Eigenlijk is hier heel eenvoudig een antwoord op te geven. Voor een eenmalige klus kun je beter een stortkoker huren dan meteen een volledige koker aanschaffen. Heb je regelmatig een klus waarbij je een stortslurf nodig hebt, dan kun je deze beter aanschaffen. De aanschafkosten zijn dan vrij snel weer terugverdiend. De Tegelzetshop verkoopt stortkokers in kunststof variant en in rubber variant.

Bekijk het complete assortiment stortkokers bij de tegelzetshop.

Wat heb ik nodig?

Afhankelijk van het aantal verdiepingen bepaal je hoeveel elementen je nodig hebt. Gemiddeld heb je zo’n 3 a 4 standaardelementen nodig per verdieping. Wanneer je bijvoorbeeld op een hoogte van 3 verdiepingen gaat werken heb je 10 meter stortkoker nodig. De stortkoker elementen zijn eenvoudig aan elkaar te koppelen middels een stevige ketting. Om de complete koker stevig/veilig op te hangen maak je gebruik van een bevestigingsframe of een bovenbevestiging.

Wat is de maximale lengte?

De stortkokers kun je in principe oneindig aan elkaar koppelen. Echter is het wel raadzaam om om de circa 15 meter een bevestigingsframe te plaatsen. Dit zorgt ervoor dat niet het volledige gewicht van de koker alleen aan de bovenbevestiging hangt. Tevens blijft de puinkoker zo keurig op z’n plek (wel zo veilig).

Zorg er ten alle tijde voor dat je veilig werkt. Gebruik ook de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen. 

Stortkoker kopen?
vloer- en balkonbevestiging stortkoker