Welke kleur voeg moet ik gebruiken?

Geregeld krijgen we de vraag: ” Welke kleur voeg moet ik gebruiken bij mijn tegels? “.  De kleur van de voeg is heel erg bepalend voor de uitstraling van uw tegelwand of vloer, dus dit is zeker geen rare vraag!

Welke voeg kleur kunt u het beste gebruiken voor welke tegel? Natuurlijk bepaalt u zelf wat u het mooiste vindt, maar wij kunnen u op weg helpen met het maken van de juiste keuze van de voegkleur. Kiest u nou voor donker of voor licht, beide hebben een totaal andere uitstraling.

Een contrasterende voegkleur benadrukt het lijnenspel van het tegelwerk.

Een voeg in dezelfde kleur als de tegel zorgt voor een mooi vlak resultaat.

Welke kleur voeg voor welke tegel?

Welke kleur voeg bij gerectificeerde tegels?

U vraagt zich vast af “Wat zijn gerectificeerde tegels?”. Dit zijn gezaagde tegels welke bedoeld zijn voor een heel strak eindresultaat. Hier wordt vaak ook een dunnere voeg toegepast van zo’n 2mm. Als voorbeeld nemen we witte gerectificeerde tegels. Wanneer deze tegels niet helemaal vlak geplaatst zijn en u een witte voeg gebruikt, zal het licht van bovenaf voor een schaduw zorgen op de rand van de tegel. Bij een witte voeg zul je dus heel snel oneffenheden zien. Wanneer je kiest voor een donkere voegkleur zal je minder last hebben van dit effect doordat de schaduw wegvalt in de kleur van de donkere voeg.

Welke voegkleur bij vloertegels?

Voor vloertegels wordt meestal een donkere kleur voeg gekozen. Een lichte voeg wordt al snel vuil. Met een cementkleurige voeg of een voeg in dezelfde kleur als de tegel zit u altijd goed.

Zelf tegels voegen?

Bent u van plan om zelf uw tegels te gaan voegen?  Lees dan deze blog over voegen.
Hier wordt stap voor stap uitgelegd hoe u uw tegels kunt gaan voegen voor het mooiste resultaat.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *