Snijwieltje voor uw snijplank

Het snijwieltje wordt ook wel het hart van een tegelsnijder genoemd en is daarom een belangrijk onderdeel. Voor een tegel snijplank zijn veel soorten snijwieltjes te verkrijgen. Het breken van een tegel gaat gemakkelijk met een scherpe snijder. Regelmatig controleren of het wieltje nog scherp genoeg is, is geen overbodige luxe. Met een scherp snijwieltje is het snijden in tegels een fluitje van een cent!

Welk snijwieltje voor welke tegel?

Snijwieltjes bestaan er in veel verschillende soorten, maten en merken. Zo leveren we snijwieltjes van de merken RubiCarat en Montolit. De meeste snijwieltjes kunnen door verschillende tegelsoorten snijden. Heeft u bijvoorbeeld een Rubi TS Max tegelsnijder en wilt u geglazuurde wandtegels snijden? Dan zijn de Rubi snijwieltjes van 6 mm en 8 mm een goede keuze. Deze wieltjes snijden feilloos door wandtegels heen en zorgen voor een mooie rechte snijlijn. Uitstekend geschikt voor de dunnere wandtegels. Voor de wat harde keramische tegels, zoals een vloertegel van ongeveer 20 mm dik, gebruikt u een snijwieltje van 22 mm geschikt voor de TX of TZ. Deze is extra duurzaam vanwege de kogellagers. Juist door deze kogellagers gaat het wieltje langer mee en rolt deze gemakkelijker tijdens het snijden van tegels.

Snijwiel set

Naast losse wieltjes zijn er ook snijwieltjes sets verkrijgbaar van verschillende merken. Neem bijvoorbeeld de duurzame set van Rubi voor de TS, TR, Speed, Fast en Star tegelsnijders. Met deze set kunt u zowel wand- als vloertegels snijden van verschillende diktes. Ideaal voor elke klus én het gaat heel lang mee. Nieuwsgierig welke snijwieltjes u voor uw tegelsnijder kunt gebruiken? Laat u gerust door ons informeren.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *