Voegspanen voor elke klus

Bij het zetten van tegels is het voegen van de tegels een onmisbaar onderdeel. Dit valt onder de afwerking van een tegelvloer- of wand. Of u nu een professionele tegelzetter bent, of een doe-het-zelf tegelzetter; de afwerking bepaalt voor het grootste deel of een klus naar wens is of niet. Voegspanen zijn onlosmakelijk verbonden aan het voegen van tegels. Want met een goede voegspaan wordt het voegen van tegels erg gemakkelijk!

voegspanen voor een grandioos eindresultaat

Voegen op uw manier

Met een voegspaan zorgt u ervoor dat uw net gelegde tegelvloer netjes wordt afgewerkt. Voegspanen zorgen ervoor dat de voeg goed hecht tussen de naden van de tegels. Door met een voegspatel de voegen in te wassen met een draaiende en strijkende beweging, zorgt u ervoor dat elke millimeter gevuld wordt met voegsel. Hierna haalt u het overtollig voegsel weg met de voegspaan. Dit doet u door zacht te “strijken”. Strijk niet te hard over de tegel want dan loopt u het risico dat u de voeg weer leeg strijkt.

Soorten voegspanen

Voegspatels zijn er in verschillende soorten en maten. Bij kleinere ruimtes heeft u een kleinere voegspaan nodig dan wanneer u een grotere ruimte gaat voegen. Tevens dient u rekening te houden met de hoekjes die de ruimte bevat. Voor grote oppervlaktes gebruikt u ook een grotere voegspaan. Een kleinere voegspaan is zeer goed geschikt voor de krappe hoekjes. Naast het formaat van de inwasspanen, heeft u ook nog de keuze tussen verschillende handgrepen. Want de ene tegelzetter is de andere niet. Of u nu een voegbord met een kunststof handgreep, of een voegrubber of voegspaan met softgrip handvat zoekt.

Ergonomisch verantwoorde spanen

Voor het inwassen van voegmiddel is de manier waarop dit gebeurt van essentieel belang. Doordat de voegspanen die wij leveren allemaal een fijne handgreep hebben, zijn deze ergonomisch verantwoord. En omdat de voegspanen lekker vasthouden, zorgt u altijd voor de beste afwerking van de voegen. Naast voegspanen zijn er nog meer soorten spanen op de markt te verkrijgen. Lees hier meer over op de pagina “spanen“.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *