Tegelwerk afwerken met voegen

Alle tegels zijn inmiddels verlijmd en liggen geheel vlak. Nu is het tijd om alle tussenruimtes van de tegels te voegen voor een mooi eindresultaat. Dit doet u uiteraard met het juiste voeggereedschap. Het voegen van tegels is onmisbaar bij een tegelklus. Naast dat het er fraai uitziet wil je in de badkamer natuurlijk geen lekkage hebben doordat er water tussen de tegels blijft liggen. Door de tegels te voegen voorkomt u dit. Kortom, voor een een perfect tegelresultaat moeten de tegels gevoegd worden.

Bestaande vloer of wand voegen

Als u een bestaande vloer of wand opnieuw moet voegen, moet u allereerst de oude voeg eruit halen en dit doet u met behulp van een voegenkrabber. Hiervoor kunt u naast een standaard voegenkrabber ook een elektrische voegenkrabber gebruiken. Deze rubiscraper is makkelijk in gebruik en zorgt ervoor dat de tegels niet breken. Het apparaat heeft drie verschillende snelheden en is daarom zeer nauwkeurig. Eenmaal alle oude voegen eruit gehaald? Mooi! Dan kunt u beginnen met het aanmaken van voegmateriaal.

voegen tegels

Naden vullen met behulp van een voegspaan

Naden tussen tegels voorzien van voegsel doet u met een voegspaan. Deze zijn er in verschillende soorten en maten. Een voegspaan is voorzien van slijtvast rubber zodat deze lang mee gaat. Voor de kleinere tegeloppervlaktes kunt u prima een kleine voegspaan gebruiken en voor grotere oppervlaktes uiteraard grotere voegspanen. En dacht u dat de kleinere voegen niet gevuld konden worden met voegsel? Dan heeft u het mis want met een voegspaan kun u zelfs de moeilijkste hoeken en randen vullen met voegmortel.

Voegresten schoonmaken

Als het voegen erop zit is het tijd om de voegresten schoon te maken. Dit doet u met schoonmaaksponzen in combinatie met een sponsbak. Het materiaal van de schoonmaaksponzen zorgt ervoor dat het de voeg niet beschadigt, maar alleen het overtollige voegsel loskomt. Een schoonmaakspons is een goed product voor kleinere oppervlakten. Voor de grote tegelvloeren bestaat er een sponsmachine. Dit is de beste optie als u een grote tegelvloer moet schoonmaken. Of u nu een sponsmachine van Raimondi of van Rubi heeft, beiden zijn van hoge kwaliteit. De spons wordt over het oppervlak gehaald en neemt al het overgebleven voegsel op. Zowel de losse schoonmaaksponzen als de sponsmachines hebben een lange levensduur.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *