Tijdens het boren van keramische tegels en andere tegelsoorten komt vaak veel stof vrij. Ook wordt het tegelboortje heet tijdens het boren en daarom is het belangrijk dat het boortje altijd goed gekoeld wordt. Dit kunt u doen met een natboor. Deze boren zijn geschikt voor het nat boren met een elektrische boormachines zonder klopstand.

Voordelen nat boren

Het boren van gaten met behulp van een watergekoelde boor geeft u veel voordelen. Het grootste voordeel is het voorkomen van oververhitting. Omdat u boort met waterkoeling, blijft de tegelboor koel en zal het een langere levensduur hebben. Omdat u een boorgeleider gebruikt tijdens het boren met waterkoeling, worden de gaten die u boort nog nauwkeuriger en weet u zeker dat de tegels niet zullen breken tijdens het boren. Voor het koel houden van de diamant boor heeft de boorgeleider een waterreservoir die de boor voorziet van water. Tijdens het boren komt er veel boorgruis vrij. Dit wordt samen met het water afgevoerd zodat de werkplek stofvrij blijft.

Tip: Boor altijd met een trekkende en duwende beweging gaten in tegels. Op deze manier wordt het water op de juiste manier verdeeld over de boor. Ook is het belangrijk dat u onder een laag toerental boort. Hiermee krijgt u mooie ronde gaten en verlengt u de levensduur van de boor.

Nadelen nat boren

Nat boren heeft meer voor- dan nadelen, maar toch is er één nadeel waar u zeker rekening mee moet houden: nattigheid. Bij het gebruik van water ontkomt u er niet aan dat de werkruimte een beetje nat wordt tijdens het boren in tegels. Zorg daarom voor de nodige voorzorgsmaatregelen zodat niet de hele werkruimte onder het water komt te zitten.

Kies de juiste maat natboor

Bij het betegelen van een badkamer, toilet of een keuken is het boren in het tegelwerk nauwelijks te voorkomen. U heeft uiteraard haakjes voor de handdoeken nodig, of een doucheraam die u wilt ophangen tegen het spatten van water. Voor deze klussen zijn er kleinere boortjes te koop voor het maken van bevestigingsgaten. Denk hierbij aan het Rubi assortiment van 6 mm, 8 mm , 10 mm en 12 mm. Wilt u een afvoerbuis plaatsen? Dan kiest u voor een boor met een doorsnee van 43 mm. Voor grotere gaten, bijvoorbeeld voor een stopcontact, gebruikt u een 68 mm tegelboor. Zo is er voor elke klus wel een diamant natboor.

Een tegelboor set voor elke klus

Heeft u niet genoeg aan één enkele boor? Neem dan een set tegelboren. Met een tegelboor set bent u altijd verzekerd van de juiste maat voor elke klus. Tegelboorsets zijn ook te krijgen voor het boren met waterkoeling. Wilt u graag geadviseerd worden over welke boor het meest geschikt is voor uw klus? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag!

Bekijk hier het volledige assortiment tegelboren voor nat boren

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *