Tegels snijden doet u eenvoudig met een tegelsnijder. Het snijden van een tegel is op zich niet heel erg moeilijk als je maar weet hoe je het moet doen. Daarin tegen is het breken van een tegel als u die gesneden heeft niet altijd even makkelijk. Dit komt voornamelijk door de hedendaagse tegel. De tegels van nu zijn groter, dikker en harder geworden. En er zit tegenwoordig veel meer spanning in de tegel waardoor deze lastiger breekt. Daarom is het belangrijk om van te voren te weten welke type tegel u wilt gaan snijden alvorens u een tegelsnijplank gaat kopen!

Welke type tegelsnijder?

Afhankelijk van de dikte en de lengte van de tegel kiest u een tegelsnijder. Of u nu een professionele tegelzetter bent of een doe-het-zelver. Inmiddels bestaan er genoeg tegelsnijders die zich in de loop der jaren hebben bewezen als betrouwbare en sterke tegelsnijders. Dit zijn onder andere de tegelsnijplanken van Rubi, Montolit en van Carat tegelsnijders. Deze merken bieden verschillende type tegelsnijders aan. De meeste snijders hebben een mobiel breekmechanisme, maar Rubi levert ze ook met een punt breekmechanisme.

tegels snijden

Tegelsnijders doe-het-zelf

Tegelsnijplanken die veel worden gebruikt door de particulier of doe-het-zelver zijn onder andere die van Rubi. Bent u een particuliere klusser die wel eens een keukentje en of wc wilt betegelen met voornamelijk standaard tegels? Dan kunt u prima uit de voeten met een standaard tegelsnijder zoals Rubi Star tegelsnijder en de Rubi Fast tegelsnijder. Deze tegelsnijplanken hebben een mobiel breekmechanisme waarmee u dunne keramische tegels kunt snijden en breken.

Professionele tegelsnijders

Heeft u regelmatig een tegelklus? Dan is het misschien interessant om eens te kijken naar de Rubi TSRubi Speed of de Rubi TR Magnet. Deze semi professionele snijders zijn voorzien van een breekmechanisme met een breekkracht van 800 kg waardoor deze tegelsnijders een groter assortiment type tegels kunnen verwerken. De Rubi TX Max tegelsnijders en de Rubi TZ tegelsnijders zijn de snijplanken voor de professionele tegelzetter die elke dag tegelt. Met respectievelijk 1000 kg en 1500 kg breekkracht kunnen ze zo goed als elke tegel snijden en breken.

Meer tegelsnijders voor tegels snijden

Naast Rubi zijn ook de snijplanken van Montolit  ideale tegelsnijders voor de (semi) professional die elke dag tegels plaatst. Met z’n mobiele breekmechanisme met een breekkracht van 1000 kg kunnen ze een groot assortiment tegels aan om te verwerken. Het type Masterpiuma biedt de professionele klusser ook nog eens de mogelijkheid om te kiezen uit diverse snijlengtes. Zo kunt u de Montolit Masterpiuma 63 P5 gebruiken voor standaard tegelwerk en snijdt u groot formaat tegels met een Montolit Masterpiuma 75P5 en 93P5. Gaat u extreem lange tegels snijden dan heeft Montolit daar ook een oplossing voor met de Masterpiuma 131P5 en 161P5.

Tegels snijden met een tegelsnijder

Snijwieltjes voor tegelsnijders

Het snijwieltje is één van de belangrijkste onderdelen van een tegelsnijder. Zonder dit kleine onderdeel kunt u simpelweg geen tegels snijden. Gebruikt u uw tegelsnijder regelmatig? Dan raden we aan om het snijwieltje vaak te controleren op slijtage. Zodra het snijwieltje versleten is, werkt de tegelsnijder niet optimaal meer en krijgt u niet het gewenste resultaat.

tegels snijden snijwieltje

Bekijk alle Rubi tegelsnijders bij de Tegelzetshop

Bekijk hier het assortiment tegelsnijders van de Tegelgereedschapshop

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *