Tegelgereedschap kun je als vakman of doe-het-zelver nooit genoeg hebben. Voor elke klus heb je weer ander tegelgereedschap nodig. In deze blog leest u welk professioneel tegelgereedschap niet mag ontbreken in de gereedschapskist van een tegelzetter.

Beitel

Wie heeft er geen beitel in zijn gereedschapskoffer zitten? Het verwijderen van steen- of tegelresten is eenvoudig met een goede beitel. Voordat u gaat beginnen met het tegelen van een wand of vloer, moeten alle oude tegelresten en overige resten weg zijn. Beitels bestaan in veel verschillende soorten en maten. Voor het weghalen van grove resten gebruikt u bijvoorbeeld een beitel van 70 mm breed, maar bij lichtere werkzaamheden is een smallere beitel voldoende.

TIP! Gebruik een handbeschermer voor op de beitel. Deze dempt de schokken van de hamer en beschermt natuurlijk uw handen. Stel dat u misslaat, dan zijn uw handen niet direct blauw.

Bekijk alle beitels online op tegelgereedschapshop.nl

Rubber hamer

U kent het wel, de tegels liggen nog niet vlak ten opzichte van elkaar. Om de tegels vlak en egaal te leggen gebruikt u een rubber hamer. Zo beschadigt u de tegels niet en worden de tegels mooi egaal en vlak geklopt. Gaat u grote keramische tegels gebruiken? Dan kunt het best een zwaardere hamer gebruiken zoals de ronde Rubi hamer 750 gram. Deze hamer met één platte kant en één bolle kant geeft de gebruiker de mogelijkheid om het contactoppervlak te verminderen. Wanneer u kleinere tegels gaat leggen gebruikt u een lichtere hamer zoals de 250 gram rubber hamer. Wilt u zeker weten dat u geen zwarte strepen van het rubber achterlaat op de tegel, dan kiest u voor een witte hamer. Deze hamers zijn te bestellen in verschillende gewichtsklassen.

Bekijk alle rubber hamers online op tegelgereedschapshop.nl

Tegeltangen

Vanzelfsprekend passen tegels niet altijd in één keer op hun plaats. Daarom bestaan er tegeltangen om tegels te breken en te knippen. Gebruik bijvoorbeeld een mozaïektang als u een klein stukje van een tegel wilt corrigeren wat met een tegelsnijder niet lukt. Heeft u wat hardere tegels, dan gebruikt u een keramiektang. Zo zijn er nog veel andere tangen die u kunt gebruiken voor bijvoorbeeld het fijnere werk of voor porselein. Gebruik een tegeltang voor uw klus en u bent verzekerd van een mooi resultaat.

Bekijk alle tegeltangen online op tegelgereedschapshop.nl

Tegeltroffels

U wilt tegels gaan leggen, maar u weet niet hoe u de lijm gelijkmatig moet verdelen over de ondergrond? Hiervoor bestaan tegeltroffels in verschillende vormen en maten met allemaal een fijne handgreep die lekker in de hand ligt. Want als de troffel niet goed in de hand ligt, strijkt hij niet lekker over het oppervlak en krijgt u niet het perfecte resultaat. Eén van de best verkochte tegeltroffels is de RVS Tegeltroffel met ovale vorm en is ideaal voor kleine oppervlaktes.

Bekijk alle troffels online op tegelgereedschapshop.nl

Plamuurmessen

Plamuurmessen komen altijd van pas tijdens het tegelzetten. Of het nu gaat om een stukje voegsel wegkrabben of lichte lijmresten afsteken, een plamuurmes hoort erbij. De Rubi plamuurmessen hebben een RVS blad voor extra duurzaamheid en zijn daarnaast voorzien van een ergonomische handgreep.

Bekijk alle plamuurmessen online op tegelgereedschapshop.nl

Tegelzuignap

Onmisbaar tegelgereedschap voor uw tegelklus zijn tegelzuignappen. Om een vloertegel makkelijk te plaatsen kunt u uitstekend een zuignap gebruiken, want met een tegelzuignap tilt u altijd op de juiste manier. Voor het tegelzetten zijn er verschillende zuignappen met elk een andere draagkracht. De Rubi zuignap met 1 nop heeft bijvoorbeeld een maximale draagkracht van 40 kg, terwijl een zuignap met 2 noppen een maximale draagkracht heeft van 80 kg. Wilt u een extreem grote tegels gaan tillen van maximaal 3 meter lang? Hier hebben we een “slim transport systeem” voor in ons assortiment. Tegelzuignappen zijn geschikt voor het tillen van vlakke en gladde keramische tegels en natuursteen. Voorkom klachten en til op een verantwoorde manier met dit handige hulpmiddel.

Bekijk alle tegelzuignappen online op tegelgereedschapshop.nl

Wilt u meer informatie over hulpmiddelen bij het tegelzetten? Lees dan ook  deze blog en ontdek wat u allemaal nodig heeft tijdens het tegelzetten.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *