Tegels slijpen, hoe werkt dat? Keramische tegels kunt u bewerken met een tegelzaag, maar om een tegel netjes af te werken kunt u beter kiezen voor het slijpen van tegels. Zagen met een zaagmachine is handig als u een groot aantal tegels wilt zagen in zeer korte tijd. Maar voor de kleinere en nauwkeurige werkzaamheden kunt u beter een haakse slijper gebruiken. Het is namelijk een zeer handzaam apparaat. Het maken van kleine uitsparingen in tegels is goed te doen met het juiste slijpmateriaal.

Slijpen met stofafzuiging

Graag stofvrij werken? Kies dan voor een goede slijpmachine die beschikt over stofafzuiging. Heeft u al een haakse slijper ter beschikking, maar zit hier geen stofafzuiging op? Dan dient u er voor te zorgen dat alle deuren en overige kiertjes goed afgeplakt zijn zodat het slijpstof zich niet overal verspreidt. Het stof afkomstig van een slijptol is fijnstof. Naast dat fijnstof veel rommel geeft, is het ook nog eens zeer slecht om in te ademen. Zorg dus altijd voor goede ventilatie, maar ook voor goede bescherming.

Diamant slijpschijven

Bij het slijpen van tegels gebruikt u zaagbladen met diamant. Een hard soort edelsteen die moeiteloos door de hardste tegelsoorten zaagt. Om tegels te gaan slijpen hoeft u geen professional te zijn. Ook de doe-het-zelver kan met de juiste gereedschap prima een tegel bijschaven of uitsparingen maken. Tegelslijpschijven zijn er in verschillende soorten. Wanneer u een haakse slijper gebruikt kiest u voor diamant zaagbladen voor “droog zagen”. Als u kiest om tegels te gaan zagen met een zaagmachine kunt u ook prima slijpschijven voor “nat zagen” gebruiken. Een groot voordeel van tegelzaagbladen voor “nat zagen” is dat het tegelzaagblad extern gekoeld wordt en er geen stof rondvliegt. Echter, met een slijpschijf voor droog slijpen heeft u de klus sneller afgerond aangezien de tegels droog moeten zijn wanneer deze verlijmd worden.

In het kort wat u nodig heeft om tegels te slijpen:

Stofvrij slijpen Stof- en beschermkap

Waar u ook voor kiest, slijpen of zagen, met het juiste materiaal bent u altijd verzekerd van het beste resultaat.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *