Tegels aftekenen

Bij het aftekenen van tegels heeft een tegelzetter goed gereedschap nodig. Denk bij aftekenmateriaal aan bijvoorbeeld tegelpotloden, een rolmaat, waterpassen, een tekendriehoek en ander aftekengereedschap. Of het nu een vloer is die u gaat betegelen of een wand. Met behulp van dit gereedschap krijgt u altijd het beste resultaat!

tegels aftekenen tegelpotlood

Het aftekenen van tegels is de basis om een rechte tegelvloer- of wand als resultaat te krijgen. U kent het wel: u wilt net beginnen aan uw tegelklus wanneer u erachter komt dat u geen grote waterpas heeft om een grote partij tegels waterpas te leggen. Waterpassen zijn er in verschillende soorten en maten. Voor elke tegelklus heeft u een ander formaat nodig. Naast een waterpas komen potloden ook vaak goed van pas. U kunt er niet genoeg van op voorraad hebben. Zorg er dus ook altijd voor dat u voldoende gereedschap op zak heeft om aan uw tegelklus te beginnen.

Afmeten van een ruimte

Voor het opmeten van een ruimte bestaan er lasers die op de millimeter nauwkeurig de ruimte kunnen afmeten. Handig toch? Dit is een handzaam apparaat voor zowel doe-het-zelf-klussers als voor de professionele tegelzetter. Dankzij het kleine formaat kunt u de laser overal mee naartoe nemen. Naast een lasermeter kunt u ook gewoon een rolmaat gebruiken om een ruimte op te meten. Een rolmaat is nog kleiner dan een laser en behoort ook tot de standaard uitrusting van een tegelzetter.

tegels aftekenen wat heb je nodig

Goed gereedschap wordt aangeraden door de specialist

Bij Baupin bieden we verschillende merken aan zoals Sola, Qerato en Rubi. Met deze merken bent u verzekerd van kwaliteit en duurzaamheid. Door één keer een van deze merken aan te schaffen weet u zeker dat u er een tijdje mee vooruit kunt. Op zoek naar meer gereedschap voor uw klus? Neem dan ook eens een kijkje op de pagina “gereedschap”. Hier vindt u nog meer informatie over allerlei soorten gereedschap die u nodig heeft bij het tegelzetten.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *