Tijdens het tegelen komt het vaak voor dat u verschillende gaten moet boren in tegels om verder te kunnen. Bijvoorbeeld wanneer er een waterleiding uit de muur komt, of wanneer u achteraf een zeepbakje wilt op hangen. Hiervoor gebruikt u diamant tegelboren en omdat de gaten die geboord moeten vaak verschillende afmetingen hebben, heeft u een tegelboorset nodig zodat u altijd alle formaten boren bij de hand heeft. Wat voor soort gat u ook gaat boren in tegels.

Tegelboorset met zeskant of met M14 aansluiting

Als u tegels gaat boren heeft u de keuze tussen twee verschillende soorten aansluitingen betreft de tegelboorsets. Voor het boren van tegels kunt een haakse slijper gebruiken, maar ook met een elektrische boormachine. Wanneer u een haakse slijper gaat gebruiken heeft u tegelboren nodig met een M14-aansluiting. Bij een elektrische boormachine gebruikt u een zeskant-aansluiting. Wilt u toch liever een M14-aansluiting gebruiken? Dan heeft u een booradapter nodig zodat u de tegelboor met de M14-aansluiting toch op uw elektrische boormachine kunt gebruiken.

Tegelboorset voor nat en droog boren

Naast de keuze voor een zeskant-aansluiting of een M14-aansluiting, heeft u ook de keuze tussen nat en droog boren. Wilt u snel klaar zijn met de klus dan kunt u het best kiezen voor droog boren. Met een tegelboor set voor droog boren gebruikt u geen waterkoeling waardoor de werkplek droog blijft tijdens de werkzaamheden. Omdat er veel stof vrijkomt bij droogboren dient u altijd een bouwstofzuiger te gebruiken. Wilt u stofvrij boren? Kies dan voor een tegelboor set voor nat boren. Met nat boren koelt u de boor af door middel van waterkoeling. Ook wordt het stofgruis weggespoeld via een opening in de boor. Zo voorkomt u dat de werkplek onder het stof komt te zitten.

Boorset van kwaliteit

Wat u ook kiest: ga altijd voor een tegelboorset van kwaliteit, dan weet u zeker dat u er langdurig plezier van zult hebben. Ook zal uw tegelwerk minder snel beschadigen als u een tegelboor set van goede kwaliteit kiest. Heeft u advies nodig over welke tegelboor set u het beste kunt kiezen? Wij helpen u graag!

tegelboorset voor elke tegelzetter droog
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *