Op zoek naar een diamantzaagblad voor het zagen van keramische tegels? Laat u goed adviseren aangaande het zagen van tegels en de tegelzaagbladen die u hiervoor nodig heeft. Omdat de diamant zaagbladen voorzien zijn van een diamanten segment, kunnen deze zelfs door de hardere tegelsoorten zoals graniet en porcellanato zagen. Lees hier de beste tips over zaagbladen en ontdek onze grote assortiment!

Tegelzaagbladen voor nat en droog zagen

Tegels zagen kan op twee manieren, nat en droog. Een diamantzaagblad voor nat gebruik is te gebruiken in combinatie met een tegelzaagmachine voorzien van waterkoeling. Wilt u snel klaar zijn met uw klus? Dan raden wij zaagbladen voor “droog zagen” aan. Omdat hierbij geen water wordt gebruikt, blijven de tegels droog en kunt u de tegels direct na het zagen verlijmen. We adviseren wel om met een zachte stoffer het stof eraf te vegen voordat u deze gaat verlijmen.

Diamantzaagbladen voor droog gebruik zijn goed te gebruiken bij het zagen van hardere vloertegels, marmer en graniet. Hiermee is het mogelijk om met een hoog toerental te zagen, in tegenstelling tot tegelzaagbladen voor nat gebruik. Het grootste voordeel van nat zagen is dat het zaagblad gekoeld wordt door middel van water. Naast dat het zaagblad niet te heet wordt, voorkomt u ook nog eens dat de ruimte waarin u werkt onder het stof komt te zitten. Lekker makkelijk voor het schoonmaken achteraf!

Zaagbladen voor tegelzaag en haakse slijper

Het zagen van tegels kunt u doen met een tegelzaagmachine en een haakse slijper. Voor het zagen van een grote partij tegels gebruikt u een tegelzaag zodat u altijd een mooie rechte snijlijn heeft. Wilt u maar een klein hoekje van een tegel zagen? Dan gebruikt u een haakse slijper. Daar u bij een tegelzaagmachine een diamant zaagblad met een asgat van 25,4 mm nodig heeft, gebruikt u bij een haakse slijper een tegelzaagblad met een asgat van 22,2 mm. Met deze professionele zaagbladen kunt u zonder moeite door graniet, marmer en gres zagen.

Bekijk het assortiment diamantzaagbladen van de Tegelgereedschapshop

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *