Het droog zagen van tegels doet u met tegelzaagbladen voor droog zagen voorzien van een diamantsegment. Een zaagblad voor droog gebruik kunt u prima gebruiken in combinatie met een haakse slijper. Hiermee maakt u zeer gemakkelijk kleine uitsparingen en worden de kleinste details keurig afgewerkt. Gaat u een grote partij tegel zagen? Dan adviseren we om dit te doen met een tegelzaagmachine. Hiermee zaagt u razendsnel tegels, klein en groot.

Voordeel droog zagen

Of u nu een professionele tegelzetter bent of een doe-het-zelver: voor iedere klus is er een zaagblad. Het grootste voordeel is dat u snel klaar bent met de klus. Anders dan bij “nat zagen” blijft de werkplek droog. Dit betekent dat u de tegels direct kunt verlijmen nadat u ze heeft gezaagd. Zaagbladen voor droog zagen hebben nog een ander belangrijk voordeel. Het is namelijk mogelijk om met een hoog toerental door harde materialen te zagen.

Nadeel droog zagen

Droog zagen heeft één groot nadeel en dat is het stof wat vrijkomt tijdens het zagen van de tegels. Voornamelijk bij gebruik van een haakse slijper zult u merken dat het stof alle kanten op vliegt. Het is daarom aan te raden om een haakse slijper te gebruiken met goede stofafzuiging. Zorg er ook altijd voor dat u een bouwstofzuiger bij de hand heeft. Als extra hulpmiddel om te voorkomen dat het stof door het hele huis gaat zitten, raden we aan om een stofstop voor uw deur te gebruiken

Hoge kwaliteit tegelzaagbladen

Bij Baupin hechten we waarde aan kwaliteit. Met tegelzaagbladen van bijvoorbeeld Rubi, Carat of Interdynamics bent u verzekerd van hoge kwaliteit bladen. Deze zaagbladen zijn aan te sluiten op een haakse slijper maar ook op een tegelzaag. De zaagbladen zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Er zijn tegelzaagbladen die we aanraden als u van plan bent om door harde tegels te zagen. Een voorbeeld hiervan zijn de tegelzaagbladen van Montolit. Deze diamantschijven kunnen onder zeer hoge zaagsnelheid zagen waardoor u gemakkelijk door de extreem harde tegels heen kunt zagen.

Accessoires voor tegels zagen

Diamant tegelzaagbladen zullen na verloop van tijd minder scherp worden. Omdat zagen met een bot blad niet fijn is bestaan er speciale opscherpblokken voor zaagbladen. Hiermee zorgt u er voor dat het zaagblad weer scherp wordt. Ook kunt u voor een paar dubbeltjes een kalkzandsteen op waalformaat ophalen bij een bouwmarkt. Gebruikt u een haakse slijper voor het zagen van keramische tegels? Dan is een snelspanmoer ook onmisbaar. Hiermee bevestigt u zeer gemakkelijk verschillende zaagbladen met een M14-aansluiting en kunt u direct weer aan de slag. Kijk voor meer handige tools op de pagina “Hulpmiddelen“.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *