Stofvrij werken in de bouw wil iedereen. Naast dat stof veel troep geeft, is het ook nog eens ontzettend ongezond voor de luchtwegen. Bij het slijpen van tegels, maar ook bij het droog boren van keramische tegels komt vaak veel stof vrij. Tegenwoordig zijn er ontzettend veel hulpmiddelen op de markt gebracht om het stof tijdens een klus te reduceren. In deze blog laten we het best verkochte tegelgereedschap voor stofvrij werken zien.

Bouwstofzuigers

Stofvrij werken kan eigenlijk niet zonder een goede bouwstofzuiger. Het voordeel van een bouwstofzuiger is dat deze niet alleen huisstof opzuigt, maar ook de fijnste stofdeeltjes. Met een goede bouwstofzuiger is het vaak ook mogelijk dat je naast stof ook water op kunt zuigen. Stel dat u tegels boort met waterkoeling, dan is het vanzelfsprekend dat er een beetje water naar beneden sijpelt. Dit natte vuil zuigt een bouwstofzuiger zonder moeite op. Een veel gestelde vraag tijdens het oriënteren op een bouwstofzuiger is waar de klassering voor staat. De bouwstofzuigers zijn voorzien van een M-klasse motor die geschikt zijn voor het opzuigen van onder andere tegelresten, kwartsstof en andere fijne stofresten.

Handig om te weten: De M-klasse stofzuigers voor in de bouw zijn allemaal TNO-gecertificeerd zodat u veilig en verantwoord kunt werken zonder last te hebben van stof. Goed voor een stofvrije werkplek én voor uw gezondheid!

Stofkap voor haakse slijper

Tegenwoordig is stofvrij werken voor de tegelzetter een standaard. Soms moeten tegels geslepen worden om er bijvoorbeeld een kleine uitsparing in te maken. Voor het stofvrij slijpen van tegels gebruikt u een stofkap voor op de haakse slijper. De Carat stofkap zorgt er niet alleen voor dat de werkruimte volledig stofvrij blijft, maar beschermt ook tegen rondvliegende stukken van tegels. Sluit eenvoudig een bouwstofzuiger aan op de stofkap en u zult zien dat het stof als sneeuw voor de zon verdwijnt.

Voorkom stof in huis met een stofstop voor deur

Bij het verwerken van keramische tegels, betontegels of andere materialen komt veel stof vrij. Om tegels te verwerken zonder stof hebben we verschillende accessoires zoals de eerder genoemde Carat stofkap voor een haakse slijper. Maar om ook de andere ruimtes te beschermen tegen ongewenst stof hebben we in ons assortiment een stofstop afsluitfolie voor op de deur. Snel te bevestigen rondom een deurpost. Het bevat een rits zodat u eenvoudig heen en weer kunt lopen.

Bekijk het gehele assortiment voor stofvrij werken in de Tegelgereedschapshop

Wilt u meer informatie over stofvrij werken? Lees dan ook de blog over stofvrij boren.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *