Stofvrij boren is wel zo fijn voor uw gezondheid en voorkomt een hoop rotzooi. Door het boren in tegels komt er veel fijnstof vrij. Wanneer u dit te vaak inademt kan dit schadelijk zijn voor uw gezondheid.  Tegenwoordig controleert de arbeidsinspectie streng op uitstoot van fijnstof op de werkvloer.

Stofvrij boren met een boorgeleider

Wanneer u stofvrij wilt gaan boren, heeft u hier een speciale boorgeleider met stofafzuiging voor nodig. Deze boorgeleider zorgt ervoor dat de fijnstof direct wordt weggezogen wanneer u aan het boren bent. U kunt deze boorgeleiders op zowel de wand als vloer gebruiken. Deze centreerhulpen met stofafzuiging zijn verkrijgbaar in varianten voor de boormachine of in een variant welke voor boormachine en haakse slijper geschikt is. Hieronder hebben wij een top 3 centreerhulpen welke u kunt gebruiken voor stofvrij boren.

Carat stofvrij boren

1. Carat centreerhulp met stofafzuiging

Deze Carat centreerhulp met stofafzuiging is ideaal om stofvrij te boren. Voorkom zo dat u overal stof heeft. De boorgeleider kunt u eenvoudig aanlsluiten op een (bouw)stofzuiger. Door de zuigkracht van de stofzuiger zal de boorgeleider zich vastzuigen op de wand of vloer. Met de Carat centreerhulp kunt u gaten boren tot een maximale diameter van 12mm.

Wilt u deze Carat centreerhulp met stofafzuiging bestellen? Bestel deze nu eenvoudig bij tegelgereedschapshop.nl

Stofafzuiging Carat

2. Carat Stofafzuiging & centreerhulp

Met deze grotere Carat centreerhulp met stofafzuiging kunt u gaten boren tot een maximale diameter van 72mm. U voorkomt hiermee dat u stof verspreid op uw werkplek. U kunt de boorgeleider eenvoudig aansluiten op elke (bouw)stofzuiger. De boorgeleider zal zich vervolgens vastzuigen op de wand of vloer. U kunt deze gebruiken in combinatie met een boormachine of een haakse slijper.

Heeft u belang bij deze Carat boorgeleider met stofafzuiging? Bestel deze nu eenvoudig bij tegelgereedschapshop.nl

Kan ik stofvrij boren met een gewone stofzuiger?

Stofvrij boren kunt u met een normale stofzuiger doen mits het om een paar gaten gaat. Bij veelvoudig gaten boren in tegels zal een normale stofzuiger stuk gaan door alle fijnstof. Hiervoor kunt u dan beter een bouwstofzuiger gebruiken.

Wilt u meer informatie over het boren in tegels? Lees dan ook eens onze andere blog berichten. 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *