Tegels schoonmaken na voegen doet u natuurlijk met goed tegelgereedschap en de juiste schoonmaakmiddelen. In deze blog hebben we aantal hulpmiddelen op een rijtje gezet waarmee u eenvoudig tegels schoonmaakt na het voegen. Een cementsluier verwijderen van keramische tegels is niet moeilijk als u het maar op de juiste manier doet.

Tegels schoonmaken met schoonmaaksponzen

Voor het schoonmaken van tegels na het voegen heeft u natuurlijk een schoonmaakspons nodig. Door de hoge absorptie is het schoonmaken van tegels een fluitje van een cent en worden de losse deeltjes voegsel eenvoudig opgenomen. Binnen ons assortiment hebben we verschillende soorten schoonmaaksponzen voor veel doeleinden. Of het nu gaat om het verwijderen van een cementsluier of het reinigen van epoxyvloer, voor alle werkzaamheden bieden we schoonmaaksponzen aan. Hieronder ziet u de best verkochte schoonmaaksponzen van dit moment.

 • Rubi Spons tweezijdig
 • Exclusief sneden
 • Uitstekende vuilopname
 • Exclusief spaan
 • Met schuurlaag
 • Meest gekozen
 • Rubi Hydro Sponsspaan (ingesneden)
 • Inclusief sneden
 • Uitstekende vuilopname
 • Inclusief spaan
 • Zonder schuurlaag
 • Meest gekozen
 • Rubi Hydro spons
 • Exclusief sneden
 • Goede vuilopname
 • Exclusief spaan
 • Zonder schuurlaag
 • Meest gekozen

Wilt u een tegelvloer schoonmaken na het voegen? Gebruik dan een vloerspons of een sponsmachine waarmee u de klus een stuk gemakkelijker maakt. Een vloerspons met lengtesneden heeft een hoge vuilopname en is zeer absorberend. Binnen ons assortiment hebben we ook verwisselbare sponzen voor zowel de vloersponzen als de sponsspanen. Zo kunt u eenvoudig van spons wisselen tijdens het schoonmaken van keramische tegels.

Bekijk alle schoonmaaksponzen online in de tegelgereedschapshop

Sponsbakken voor het schoonmaken van tegels

Tegels schoonmaken na het voegen van een tegelwand doet u niet alleen met schoonmaaksponzen, maar ook met een sponsbak. Zo zorgt u ervoor dat de tegels niet steeds vies worden door een vieze spons. En omdat de sponsbakken voorzien zijn van een rollenset met 2 of 3 rollen, wordt de spons goed schoon gerold. Sommige sponsbakken zijn zelfs voorzien van een rooster/zeef waarmee u de sponsspaan nog beter uitwringt. Wij bieden een breed assortiment schoonmaakbakken aan van verschillende fabrikanten.

Rubi Sponsbak kit ECO

Nieuwsgierig naar de sponsbakken? Bekijk ze in de tegelgereedschapshop.

Cementsluier verwijderen met een cementverwijderaar

Geen idee hoe u een cementsluier na het voegen van tegels het best kunt verwijderen? Dit is dat kleine laagje voegmiddel wat na het drogen van de voegen blijft zitten op de tegels. Vaak krijgt u dit wel weg met een droge doek, maar zitten er toch nog uitgeharde voegresten op de tegels? Dan gebruikt u een cementverwijderaar waarmee u eenvoudig het overtollige cement, mortel en tegellijm van keramische tegels verwijdert. Snelwerkend en ideaal voor elke tegelwand of tegelvloer.

Wist u dat deze cementverwijderaar ook geschikt is voor het reinigen van “uitbloedingen” (zout) op bakstenen muren? Kijk het filmpje hieronder en u ziet hoe snel deze laag van de bakstenen verdwijnt.

Bekijk alle schoonmaakproducten online in de tegelzetshop

Vloertegels schoonmaken na voegen

Voor het schoonmaken van vloertegels kunt u het best gebruik maken van een sponsmachine voor tegelvloeren. Zeker als u een groot oppervlak gaat schoonmaken is het verstandig om dit met een sponsmachine te doen. Voorzien van een spons van ongeveer 43 centimeter die over de vloer rolt waardoor u snel klaar bent met het schoonmaken van de vloertegels. Daarnaast is een sponsmachine zeer goed te gebruiken op verschillende ondergronden zoals keramische tegels, maar ook klinkers en andere tegelsoorten. Wilt u meer informatie over een sponsmachine? Lees dan deze blog over sponsmachines.

Een groot voordeel van een sponsmachine is dat u een grote oppervlakte zeer snel kunt schoonmaken. Maar heeft u verschillende ondergronden? Dan heeft u ook verschillende sponsrollen nodig. Deze zijn daarom los te bestellen aangezien elke sponsrol z’n eigen functie heeft.

Tip van de dag: gebruik tegelhandschoenen

Gebruik tijdens het voegen van tegels, maar ook bij het schoonmaken van tegels altijd een paar stevige tegelhandschoenen. Want voor het beschermen van uw handen zijn zijn tegelhandschoenen geen overbodige luxe. En omdat deze tegelhandschoenen veel grip hebben, zijn ze ook uitstekend te gebruiken bij het verwerken van tegels. Zelfs als deze nat zijn!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *