Heeft u eindelijk een mooie nieuwe tegelvloer, komt u erachter dat u een paar holle tegels heeft. U zit er niet op te wachten dat deze tegels er weer uit moeten worden gehaald om vervolgens weer opnieuw te leggen. Gelukkig hoeft dit ook niet. Lees in deze blog hoe u dit probleem kunt verhelpen. We zullen eerst eens uitleggen hoe deze holle tegels ontstaan.

Hoe ontstaan holle tegels?

Een holle tegel kan door verschillende factoren ontstaan:

  • De verhouding van zand en cement klopt niet waardoor deze niet goed hecht
  • De tegels zijn te vochtig geweest tijdens het plaatsen
  • De tegels hechten niet genoeg aan de ondervloer
  • De tegels zijn niet genoeg verlijmd
  • De ondervloer kan werken

Injecteren holle tegels in 6 stappen

Dan nu de oplossing om het probleem met de holle tegels op te lossen. Hiervoor kun je de sterk hechtende lijm van Floor Fix Pro of Fix a Floor gebruiken. Deze dien je te injecteren met een kitspuit. Hieronder hebben wij voor u een eenvoudig stappenplan om uw losse of holle tegels te repareren.

Als eerste gaat u op zoek naar de holle plaatsen in de tegels door op de tegels te tikken met bijvoorbeeld een kunststof hamer. Wanneer u de plaats gevonden heeft kunt u deze het beste met zoiets als krijt of tape markeren.

Boor nu een aantal gaten om de 5 cm haaks (tussen 85-90°) in de voeg aan elke kant van de holle/losse tegel. Probeer de tegel en de ondervloer te vermijden.

Wanneer u de gaten geboord heeft dient u alle stof en vuil weg te halen met een stofzuiger. Zuig ook goed de boorgaten leeg!

Plaats de tuit van de Fix a Floor tube nu op het boorgat en zorg dat deze de juiste maat heeft en niet rust op de ondervloer. Dit zorgt voor een betere doorstroming van de injectielijm.

Wanneer de tuit op maat is gesneden spuit u nu langzaam de boorgaten vol met de Fix a Floor injectielijm. Wanneer het injecteren moeizaam gaat, gebruikt u een ander boorgat. Vul de gaten goed, u zult zien dat de injectielijm op een gegeven moment ook uit de boorgaten komt lopen.

Nu de boorgaten goed gevuld zijn met injectielijm kunt u met een natte spons de overtollige lijm verwijderen. Laat de lijm minimaal 24 uur drogen voordat u de gaten weer gaat voegen.

Voorkom schade bij holle tegels

Wacht niet te lang met het repareren van holle tegels. Wanneer een tegel breekt en u geen losse tegels meer heeft is het vaak lastig om een nieuwe tegel te krijgen. Mocht het model tegel nog wel te leveren zijn dan is er ook nog kans op een kleurverschil wat de tegelvloer ook niet ten goede doet.

Mocht u na deze blog nog vragen hebben over het injecteren van holle of losse tegels, neem dan gerust contact met ons op!

Bestel nu Floor Fix Pro of Fix a Floor. Als je op werkdagen voor 17:00 bestelt, wordt het dezelfde dag nog verzonden.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *