Voegen verwijderen om opnieuw te voegen

Soms zijn de tegels nog prima, maar zijn de voegen erg lelijk geworden. U kunt dan de voegen verwijderen om vervolgens weer opnieuw te voegen. U kunt er voor kiezen om dit door een gespecialiseerd bedrijf te laten doen, maar u zou het ook prima zelf kunnen doen. Het is wel een arbeidsintensieve klus waarbij u voorzichtig te werk moet gaan aangezien u uw mooie tegels niet wil beschadigen. Wanneer u voegen gaat verwijderen is het verstandig om de randen van de tegels af te plakken met tape zodat de er minder snel krassen op de tegels komen.
U kunt er voor kiezen om handmatig of elektrisch de voegen te verwijderen.

Handmatig voegen verwijderen

Wanneer u een kleine oppervlakte heeft om voegen te verwijderen dan kunt u ervoor kiezen om deze handmatig te verwijderen. Hiervoor zijn voegenkrabbers te krijgen welke zijn voorzien hard metalen mesjes. We raden af om met een hamer en beitel aan de slag te gaan, omdat de kans heel groot is dat je op deze manier de tegels beschadigd.

Een voegenkrabber kunt u eenvoudig bestellen bij onze webshop tegelgereedschapshop.nl

Voegenkrabber

Elektrisch voegen verwijderen

Wanneer u een groter oppervlak heeft om voegen te verwijderen, kunt u beter aan de slag met een elektrische voegenkrabber. Er zijn klussers die aan de slag gaan met een dremel. Echter geeft deze enorm veel stof omdat je met draaiende freesjes aan de slag gaat. Rubi heeft voor het verwijderen van voegen een speciale elektrische voegenkrabber ontworpen. De Rubi Scraper 250. Met dit apparaat heeft u geen last van stof en een minimaal risico op het beschadigen of breken van uw tegels. Voor de diverse voegbreedtes zijn verschillende messen te verkrijgen welke tevens herslijpbaar zijn.

Een Rubi Scraper 250 kunt u eenvoudig bestellen bij onze webshop tegelgereedschapshop.nl

Voegen verwijderen

Tegels opnieuw voegen

Wanneer u de voegen heeft verwijderd moet u ervoor zorgen dat de oppervlakte goed schoon is. Het verstandig om alle voegen even bij langs te gaan met een stofzuiger om zo alle voegresten en stof te verwijderen. Als u hiermee klaar bent kunt u aan de slag met het voegen van de tegels.  Informatie over voegen van tegels kunt u hier vinden.

1 antwoord
  1. Hatice
    Hatice zegt:

    Hoi ik Wil mijn vloer voegen laten verwijderen ongeveer 50 vierkante meter wat zijn de kosten en Waneer zou er eerste mogelijkheden zijn zou graag en reacti Willem ontvangen
    Hoogachtend Hatice

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *