Tegels kitten hoort erbij. Voor een perfect waterdichte of mooi afgewerkte tegelwand of vloer kit u randen af met schimmelwerende siliconenkit. Als u tegels gaat kitten doet u dit altijd nadat de tegels zijn gevoegd. Maar hoe moet je tegels afkitten? In deze blog leggen we het u uit.

Kit aanbrengen

Tegels kitten is niet heel moeilijk. Kit tegels pas af als de voegen volledig gedroogd zijn voor een optimaal resultaat.

Tip: let er na het voegen goed op dat alle randen vrij zijn van voegsel. Verwijder deze direct na het voegen want zodra het droog is moet u veel meer moeite doen om het voegmiddel nog uit de voeg te krijgen.

Lees het volgende stappenplan voor het kitten van tegels:

Kitspuit

Als er nog een oude kitrand zit moet deze eerst weggehaald worden. Dit doet u met behulp van een stanleymesje. Let op: wees voorzichtig tijdens het verwijderen van de oude kit, want u wilt natuurlijk geen krassen.

Maak voor optimale hechting de te kitten rand altijd vrij van stof en vet met een neutraal reinigingsmiddel.

Plak de randen af met tape zodat de kitrand recht afgewerkt wordt en er geen kitresten op de tegels achterblijven na het kitten. Houdt vanaf de rand ongeveer 2 mm over zodat de kitrand zich goed kan hechten.

Als u alles heeft afgeplakt kunt u beginnen met kitten. Snijdt de kitmond schuin af met een mesje.

Voor een mooi gladgestreken kitrand adviseren we om de kit met een plantenspuit in te spuiten met een combinatie van water en zeep. Zo strijkt u eenvoudig met uw vinger of ander hulpmiddel de kitrand glad zonder dat hier oneffenheden in komen.

Waarom eerst voegen en dan pas tegels kitten?

Een vraag die veel gesteld wordt is waarom  je tegels eerst moet voegen en dan pas kunt kitten. Het antwoord hierop is eigenlijk heel eenvoudig. Kit hecht namelijk wel op voegmiddel, maar voegmiddel hecht minder goed op kit. Als u dus eerst zou gaan kitten en daarna pas voegen zou het kunnen zijn dat de voeg niet goed aan de randen hecht.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *