Stofvrij slijpen hoeft niet eens een flinke investering te zijn. Er zijn genoeg voordelige manieren om stofvrij te slijpen. Tegelzetters die veel binnen werken en dan ook nog eens in een kleine ruimte kennen het probleem van stof wel. Tijdens het slijpen van tegels vliegt fijnstof alle kanten op. Om dit te voorkomen zijn er verschillende hulpmiddelen op de markt voor het slijpen zonder stof.

Stofvrij slijpen voor de tegelzetter

Carat stof- en beschermkap haakse slijper 115-125 mm

Stofkap voor de haakse slijper

Omdat stof alle kanten op vliegt tijdens het slijpen van tegels met een haakse slijper bestaat er een stofkap voor op de haakse slijper. Deze stof- en beschermkap in één is eenvoudig te monteren op alle gangbare haakse slijpers. Met een krachtige bouwstofzuiger is een snelle afzuiging van stof mogelijk wat een stofvrije ruimte oplevert.

Stof & Beschermkap Slijpkop

Stof- en beschermkap Slijpkop

U herkent het vast wel dat het stof alle kanten opvliegt tijdens het slijpen van bijvoorbeeld beton. Daarom is een stofkap onmisbaar als u gebruik maakt van slijpkoppen voor beton. Deze stof- en beschermkap is geschikt voor alle gangbare haakse slijpers. Sluit eenvoudig een bouwstofzuiger aan op de stofkap en u zult merken dat het stof eenvoudig wordt opgezogen. Naast dat het stof wordt opgezogen, beschermt het ook nog eens tegen rondvliegende stukken.

Wilt u meer informatie? Lees dan ook onze andere blog over stofvrij werken.

Stofvrij slijpen? Bekijk het gehele assortiment online bij de tegelgereedschapshop.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *