Slijpkop gebruiken?

Gaat u beton of andere soorten natuursteen voorbewerken of afwerken? Dan gebruikt u een diamanten slijpkop in combinatie met een haakse slijper waarmee u een oppervlakte slijpt. Dankzij de verschillende varianten slijpkoppen kunt u zeer nauwkeurig te werk gaan. Lees hier waar u de slijpkoppen voor kunt gebruiken en welke u nodig heeft voor uw klus.

Groot assortiment slijpkoppen

Afhankelijk van de werkzaamheden kiest u de juiste slijpschijf. Om beton te egaliseren gebruikt u een slijpkop die specifiekbedoeld is voor de voorbewerking. Een voorbeeld van zo’n soort slijpschijf is een slijpkop met waaier. Deze gesinterde betonschijf heeft een hard diamantgehalte en het grote voordeel vaneen Rubi diamant slijpschijf is dat deze extra koel blijft. Omdat de kern is voorzien van gaten, kan de warmte eenvoudig ontsnappen. Zelfs bij het slijpen onder een hoog toerental. Want de slijpkoppen van Rubi kunnen slijpen onder een maximaal toerental van 15.300 RPM. Dit betekent dat u zeer snel klaar bent met de klus.

Epoxy verwijderen

Epoxy is een elastische coating die vaak gebruikt wordt voor het afwerken van tegels en beton. Het verwijderen van een oude epoxylaag is met een slijpkop een fluitje van een cent. Een slijpschijf met speciale polykristallijne diamantsegmenten (PCD) is vanwege de hardheid ideaal om het laatste beetje elastische coating verwijderen. Tevens bevatten de meeste schijven van Rubi luchtgaten zodat u een slijpmachine met stofafzuiging aan kunt sluiten.

Tegels afwerken

Is het voorbewerken van de tegels klaar? Heeft u alle coatings verwijdert en wilt u bezig gaan met de afwerking van de tegels? Gebruik dan een slijpkop voor de afwerking. Dit is een lichtgewicht slijpkop met aluminium behuizing en dankzij de diamantlaag kunt u verschillende soorten natuursteen zeer fijn afwerken.

Heeft u vragen over een bepaalde soort slijpschijf en wilt u advies? Neem dan gerust contact met ons op of kijk op onze webshop.

rubi slijpkop natuursteen en afwerking
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *