Een tegelsnijder heeft het niet altijd even makkelijk, vooral niet als er dikkere tegels gesneden moeten worden. Maar de Carat tegelsnijder heeft hier geen last van. De tegelsnijders van het merk Carat zijn gemaakt voor de professionele markt en dat merk je in alles. Zo heeft de Carat Proficoup bijvoorbeeld een verstelbare graden instelling waarmee u eenvoudig tegels in alle gewenste hoeken kunt snijden. Daarnaast zijn de snijwieltjes van topkwaliteit voor het snijden door verschillende soorten keramische tegels. In deze blog laten we graag zien waarom een tegelzetter voor een Carat tegelsnijder kiest.

Carat Pro-cut 64 Tegelsnijder

De Carat Proficoup is een tegelsnijder waarmee u meerdere tegelformaten kunt snijden. Deze snijplank is namelijk te verkrijgen in verschillende snijlengtes. Voor het populaire tegelformaat 60 x 60 kunt u bijvoorbeeld de Proficoup 64 nemen die tegels tot 60 cm kan snijden. Voorzien van een professionele aanslag en stevige zijsteunen is deze machine geschikt voor de professionele tegelzetter.

Carat Tegelsnijder Pro-Cut 85

De tweede variant van de Carat tegelsnijder is de Proficoup 85 met een maximale snijlengte van 88 cm. Perfect voor het snijden van grote tegels. Met deze tegelsnijder kunt u zelfs 60 x 60 vloertegels in een diagonaal snijden. Met een breekkracht van maar liefst 560 kg hebben alle tegelsnijders van de Proficoup-serie een prima breekcapaciteit voor het snijden en breken van tegels met een maximale dikte van 15 mm.

Carat Tegelsnijder Pro-Cut 100

De op één na grootste tegelsnijder van Carat is de Pro-Cut 100. Gemaakt voor het snijden van grootformaat tegels met een lengte van max. 103 cm. De professionele tegelzetter kiest voor een groot formaat tegelsnijder omdat geen enkele tegel hetzelfde formaat heeft. Een tegelvloer bijvoorbeeld kan ook wel eens extreem grote tegels hebben en als je dan zonder tegelsnijder voor groot formaat tegels staat heb je een probleem. Daarom kiest u voor de Carat tegelsnijder Proficoup 100.

Carat Pro-Cut 120 Tegelsnijder

De grootste tegelsnijder in de reeks van professionele tegelsnijders is de Carat tegelsnijder Pro-Cut 120 met een maximale snijlengte van 120mm. Met deze tegelsnijplank kunt u zelfs tegels diagonaal snijden tot 85 cm. Kortom, u kunt ongeveer elke tegel snijden die u maar wilt! Benieuwd hoe u tegels moet snijden? Lees dan in deze blog hoe je het beste tegels kunt snijden.

Carat Tegelsnijder Excellent 60

Naast de Carat Proficoup hebben we nog een zeer betaalbare tegelsnijder voorzien van inklapbaar onderstel in ons assortiment: de Carat tegelsnijder Excellent. Met deze tegelsnijtafel hoeft u nooit meer op de grond te zitten voor het snijden van tegels want de snijplank heeft een ideale werkhoogte. Gaat u grote tegels snijden? Dan wilt u dat deze goed ondersteund worden tijdens het snijden. Daarom bevat deze tegel snijtafel zijsteunen zodat u zelfs groot formaat tegels met gemak kunt snijden.

Carat Snijwieltjes

Snijwieltjes voor de Carat tegesnijders zijn ook los te bestellen in onze webshop. Want u hoeft een tegelsnijder niet direct te vervangen als het snijwieltje een klein beetje bot is. Deze snijwieltjes bieden wij in ons assortiment ook los aan zodat u direct verder kunt met de klus. Zo hebben wij in ons assortiment het snijwieltje voor de Carat tegelsnijder Excellent. Deze heeft een diameter van 21 mm en is geschikt voor het snijden van tegels met een maximale dikte van 15 mm. Ook voor de Proficoup hebben we een snijwieltje in het assortiment opgenomen. Deze is 22 mm en ook geschikt voor een maximale tegeldikte van 15 mm.

Bekijk alle Carat tegelsnijders en snijwieltjes in de Tegelgereedschapshop.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *