Onderhoud tegelsnijder, iets wat menig tegelzetter vergeet. Maar wat toch wel belangrijk is. Vaak wordt de tegelsnijder na gebruik direct weer in tas of koffer gestopt en schiet het onderhoud er bij in.

Wanneer je geregeld je tegelsnijder gebruikt zoals bijvoorbeeld professionele tegelzetters dan dien je je tegelsnijder ook regelmatig schoon te maken en te voorzien van nieuwe olie. Dit verlengd de levensduur van de tegelsnijder.

Onderhoud tegelsnijder, hoe ga ik te werk?

Zorg ervoor dat uw geleidende onderdelen stof/vuil vrij zijn. Zodra de tegelsnijder wat stroever begint te schuiven over de geleiderails kunt u deze het beste even reinigen en voorzien van nieuwe olie. U zult meteen merken dat de tegelsnijder weer veel soepeler over de geleiderails geleid.
Ook de asjes van de tegelsnijder hebben soms onderhoud nodig, dit kun je met dezelfde olie doen.

Onderhoudsset tegelsnijder

Rubi heeft voor het onderhoud van de tegelsnijders een onderhoudsset op de markt gebracht. Uiteraard is deze ook te gebruiken bij andere tegelsnijders.

Onderhoudsset van Rubi nu bestellen bij de Tegelgereedschapshop?

onderhoud tegelsnijder

Onderdelen tegelsnijder vervangen

Soms kan het zijn dat een tegelsnijder zelfs na een onderhoudsbeurt nog niet weer naar behoren snijdt. Dan kan het zijn dat sommige onderdelen aan vervanging toe zijn. Bijvoorbeeld een geleidehuis of een breekmechanisme.
Via tegelzetshop.nl kunt u eenvoudig onderdelen voor uw Rubi tegelsnijder bestellen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *